top of page
BLOGW.png

Hobitín a Tongariro Alpine Crossing



Dnes se mrkneme do světa Hobitů a Pána Prstenů, a kdo z Vás je nemá moc rád uvidí aspoň sopku a trek přes Mordor :)

O legendárním treku Tongariro alpine Crossing v NP Tongariro se nebudu zbytěčně rozepisovat protože o něm bylo všude napsáno hodně, asi jen to že o něm všichní říkají že je to nejhezčí jednodenní trek na Zélandu nebo dokonce na světe...no my si myslíme že je určitě fajn ale nejlepší bychom neřekli.

Počasí moc nepřálo, ale stejně jsme se na cestu vydali a užili si opravdový Mordor :)) . Sopku Mt Ngauruhoe ani Mt Tongariro jsme v den výšlapu neviděli, ale druhý den jsme měli štěstí na chvíli jsme legendárni Mt Ngauruhoe zahlídli :)

Můj tip pro tenhle trek je se s někym dole domluvit a nechat jednou auto na jedne a druhé auto na druhé straně ať nemusíte zmatkovat s autobusem kousek od Mangatepopo ( výchozí místo treku ) je fajn Holiday park kde se dá pohodově přespat a určitě se tam s někým na převoz aut domluvíte :)

V Hobitíně jsme byli na začátku zimy a líbil se nám, možná jsme čekali, že to bude více ve stylu Filmových studii jako v LA a vzbudí v nás tu pravou hobití atmosféru což se moc nestalo, ale i tak je to skvělé místo které doporučuju navštívit. Dozvíte se spoustu triků o tom jak točili filmy Pán prstenu a Hobit. Navíc v ceně máte drink v Hospodě u Zeleného draka.

Dole přikládám tři mapky kde najdete Hobitín a Tongariro alpine crossing trek a kudy vede.

Klasicky vám rád odpovím na vše co budu vědět ohledně focení na NZ a cestování..Své postřehy odkazy na blogy a fotky a užitečné informace můžete nechat dole v komentářích.

ahoj Martin

 

Hobbiton

 
 

Tongariro Alpine Crossing

 


takhle dopadl jeden z našich foťáků po treku :)

 



mapa: Hobitín - Matamata



martythephotographerW3.png
bottom of page