top of page
BLOGW.png

Weta Studio, Cape Kidnappers, Te Mata Peak, Mangatutu Hot Springs.


Ahoj, v dnešním příspěvku vám ukážu pár fotek a tipů na tyhle místa - Weta Studio, Cape Kidnappers, Te Mata Peak, Mangatutu Hot Springs.

 

 

Nebudu se moc zaobírat městama v Hawkes bay,

Napier je fajn a je tam pěkné akvárium, které stojí za prohlídku a styl Art Deco je příjemným osvěžením oproti zbytku měst na severním ostrově.

Hastings je podle mě město které je dobré tak na měsíc po příjezdu aby jste si vydělali první peníze na jabkách a zmizeli pryč jak rychle to jde.

Každopádně jsou tam, ale skvělé místa v okolí které stojí za to vidět.

 

prvním z nich je Te Mata Peak - je asi 20min autem od Hastings a je to parádní místo na pozorovnání západu slunce a příjemný relax a únik z podle mě děsného Hastings.

 

dalším skvělým místem jsou Mangatutu hot springs - pokud máte rádi termální prameny a horkou vodu tak je tohle místo jako stvořené pro vás. Dva bazény do kterých si svedete sami jednoduchým stavidlem horkou vodu přímo z potoka jsou uprostěd buše jako sen.

Jsou asi hodinku a čtvrt na sever od Hastings -velká část je po štěrkové cestě a taky je tam jeden brod tak není moc dobré jet po velkém dešti.

Tip: v levo od brodu je starý vojenský most po kterém se dá přejet, ale je tam zákaz. My jsme po něm jeli.

taky se ta dá celkem pohodově kempovat.

více info:

 

Dalším fajn místem v blízkém okolí Hastings je Cape Kidnappers. Hnízdište Terejů Australských kteří jsou charakterističní lovením ryb svým střemhlavým letem.

Na hnízdiště se jde cca 1,5 hodiny po pláži a je důležité si zjístit kdy jsou přílivy a odlivy, aby jste se tam nezasekli.

 

Posledním místem které jsem si pro vás připravil ze severního ostrova je Wellington a The Weta Cave.

Nevím proč, ale ve Wellingtonu jsem nikdy moc nefotil a přitom mi připadá totálně skvělý.

Te Papa muzeum je perfektní, taky je fajn kouknout na Cuba street a budovu parlamentu a užít si hromadu výborných kaváren.

Nám bohužel vždycky pršelo nebo se mi nechtělo fotit takže přikládám jen pár fotek z lanovky a Weta Cave studio - dílny Petera Jacksona , které určitě stojí za prohlídku a minimálně za fotku s trolem :)

 

Tak a to je ze Severního Ostrova Všechno. Vím, že jsem toho hodně vynechal, ale nemám buď dostatek fotek kvůli špatnému počasí a nebo nás ostatní místa dost nezaujaly.

každopádně od příště se vrhneme na náš milovaný jižní ostrov :)


Mangatutu Hot Springs


Mangatutu Hot Springs


Te Mata Peak


Cape Kidnappers


The Weta Cave


martythephotographerW3.png
bottom of page