top of page
BLOGW.png

Kaikoura


Pokud milujete velryby, delfíny, tuleně a surfování je Kaikora to pravé místo pro Vás.

 


 

Kaikoura leží asi 120km jižně od Blenheimu a hned po příjezdu do města ucítíte, že je tohle místo speciální. Ve městě je atmosféra, ze které doslova vyzařuje okolní podmořský život.

Hloubka oceánu u Kaikoury dosahuje prakticky kousek od přehu 1600m a to díky podmořskému kaňonu. Tento kaňon je vhodný pro migraci velryb a to činí Kaikouru jedním z nejlepších míst na světě na jejich pozorování. Vorvaňe můžete vidět celoročně a ostatní druhy podle ročního období.

Stejně skvělou atrakcí je možnost plavání s delfínama, kteří nejsou ochočení při troše štěstí jich můžete vidět desítky nebo stovky.


 

Asi 15km před Kaikourou je Ohau Point a Ohau stream kde jsou obří tuleňí kolonie a vodopád ve kterém si hrajou malí tuleňi, opět záleží na ročním období. Část roku tam nejsou.

Letos jich tam moc nebylo a když jsme se ptali rangera proč, řekl nám, že neměli klid kvůli turistům a Gopro kamerám na selfie tyčkách tak odpluli jinam.

 

Tip: Skvělý kemp zadarmo je asi 10km před Kaikourou můžete si udělat oheň, surfovat a pokud budete mít štěstí uvidíte ráno kousek od břehu při probuzení delfíny :)

Surfovému spotu se říka Meat Works asi díky kamenům kolem břehu.

 

Pokud si chcete dát trek s vyhlídkou na město a oceán doporučuju výlet na Mt Fyffe, který není daleko od města.

Kaikouru učiťe doporučuju nevynechat. Podle mě stojí za to se tam chvíli zdržet.

Ahoj Martin.


video: jak jsme byli plavat s delfínama

 

 

 


Kaikoura

 

Ohau Point

 

Hapuku Camp


martythephotographerW3.png
bottom of page